Вулицю в Кропивницькому перейменують на честь Героя України

Перегляди: 344
Фото: Кропивницька міська рада

На честь кропивничанина, Героя України Ігоря Замоцького перейменують вулицю Олексія Єгорова.

Про це повідомила Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Топонімічна комісія при міській раді Кропивницького підтримала перейменування вулиці Олексія Єгорова на вулицю Ігоря Замоцького, Героя України та уродженця міста.

Ігор Замоцький з жовтня 2016 року служив у 3-му окремому полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго, брав участь в АТО/ООС, а під час повномасштабної війни продовжив захищати Україну.

У квітні 2022 року він став старшим оператором групи спеціального призначення. Завдяки його діям знищили чимало ворожої техніки та особового складу. У травні 2022 року його нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

8 червня 2023 року Ігор Замоцький загинув під час виконання бойових завдань біля села Благодатне, Донецької області, прикривши свою групу від кулеметного обстрілу. Посмертно його нагородили орденом «За мужність» II ступеня, а 30 вересня 2024 року йому присвоїли звання Героя України з орденом «Золота Зірка».

Ігор Замоцький похований на Алеї слави Далекосхідного кладовища у Кропивницькому. Назва вулиці, неподалік від якої розташовані його колишня школа та будівельний коледж, підпадає під законодавство про декомунізацію.

Комісія рекомендувала міській раді ухвалити рішення про перейменування, яке розглянуть на чергових засіданнях.