В'ячеслава Вандрашека не поновлюють на посаді директора театру Кропивницького попри рішення суду

Перегляди: 780
В'ячеслав Вандрашек. Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

Очільник Театру корифеїв В'ячеслав Вандрашек під час пресконференції у CBN повідомив, що обласна рада не виконує рішення суду щодо поновлення його на посаді.

«29 квітня я виграв суд про своє поновлення на посаді директора-художнього керівника Театру корифеїв. Але дотепер я так і не можу почати виконувати свої посадові обов'язки, й цьому завадою стає обласна рада, яка категорично відмовляється виконувати рішення суду. 30 квітня я звернувся в адміністрацію театру і хотів почати виконувати свої безпосередні обов'язки. Але мене не допустили, юрист театру повідомив, що має бути розпорядження голови облради», - розповів Вандрашек.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

2024_05_16_9999_186_05_16_2024

Як додав В'ячеслав Вандрашек, в обласній раді йому повідомили, що для поновлення йому потрібно написати відповідну заяву.

«В цей же день о другій годині ця заява була написана, у мене є документи, що її прийняла канцелярія. Після чого обласна рада сказала, що все буде виконано згідно з чинним законодавством. Потім почалися розмови про те, що потрібне повне рішення суду, але ось воно уже є. Після цього юрвідділ обласної ради завірив мене, і показав мені квитанції про відправку документів пану Корнієнку, який зараз відсторонений через слідство, що він має або обрати іншу посаду у зв'язку з рішенням суду, або має звільнитися з театру. Таким чином мені сказали, що листи відправлені і треба трошки почекати», - говорить В'ячеслав Вандрашек.

Йому пояснили в облраді, що до 14 травня тимчасовим виконувачем обов'язків очільника театру призначений Євген Лавренчук.

2024_05_16_9999_181_05_16_2024

Але після 14 травня поновлення також не відбулося:

«14-го я не зміг почути жодної відповіді в облраді, і 15-го вже стало зрозуміло, після того, як вони подовжили т.в.о. пану Лавренчуку, що облрада змінила свою позицію і рішення суду так і не виконала. Я надіслав листи у виконавчу службу та у казначейство і, знову ж, жодної відповіді я не отримав. Додзвонитися ні до кого я не можу, щоб дізнатися долю цього листа».
Під час пресконференції Кіровоградська обласна рада у телеграм-каналі оприлюднила коментар начальника відділу пресслужби облради Петра Мельника.
 
photo_5346244766460927857_y Скриншот з відео, Кіровоградська обласна рада
«3 приводу виконання судового рішення про відновлення на посаді В'ячеслава Вандрашека. У Кіровоградській обласній раді на сьогодні триває процедура виконання судового рішення. Є певні нюанси, на які ми маємо звернути увагу. Перше: на даний момент на займаній посаді перебуває інша людина, для того, щоб відновити на посаді В'ячеслава Вандрашека, маємо отримати згоду від нинішнього керівника театру - Сергія Корнієнка на переведення його на іншу посаду. Наступне: сам В'ячеслав Вандрашек, наскільки нам відомо, звернувся до суду з приводу надання роз'яснення, яким чином має бути виконане це судове рішення. Наскільки нам відомо на сьогодні, судове засідання з приводу надання такого роз'яснення не відбувалося. І наступне: В'ячеслав Вандрашек звернувся до Державної виконавчої служби з приводу початку виконавчого провадження по відновленню його на посаді, Державна виконавча служба у початку такого виконавчого провадження йому відмовила».
Журналісти одразу під час пресконференції попросили коментар Вандрашека з приводу оприлюдненої обласною радою інформації, на що він відповів, що ще не отримував відповіді від виконавчої служби і не знає, звідки ця інформація є в облради при тому, що він є заявником.