Вʼязень на Кіровоградщині ошукував людей, пропонуючи талони на пальне

Перегляди: 308

На Кіровоградщині кіберполіція викрила шахрайську схему під виглядом продажу талонів на пальне.

Про це повідомило ГУНП у Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зловмисник, який відбуває покарання, в шахрайський спосіб ошукував громадян. Під час телефонних дзвінків пропонував придбати талони до різних мереж автозаправних станцій за цінами, які набагато нижчі від реальної вартості пального, проте ніяких талонів насправді не було.

Після того, як громадяни здійснювали повну оплату, зв'язок з ними припинявся. За попередніми даними, сума завданих потерпілим збитків сягає щонайменше 50 тисяч гривень.

Під час обшуку за місцем перебування зловмисника поліцейські вилучили речові докази, що вказують на його причетність до протиправної діяльності.

Розслідування проводиться в рамках кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Протиправну діяльність 30-річного шахрая задокументували співробітники кіберполіції в Кіровоградській області спільно з оперативним відділом виправної установи та слідчими Кропивницького районного управління поліції, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.