Взяв трьох заручників та викликав поліцію: на Кіровоградщині судили чоловіка

Перегляди: 137
Фото ілюстративне

Чоловіка на Кіровоградщині судили за хуліганство, він зі зброєю взяв у заручники трьох товаришів.

Про це йдеться у вироку Кіровоградського районного суду Кіровоградської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обвинувачений разом з трьома своїми знайомими вживали алкогольні напої у своєму помешканні, та в один момент між ним та одним з компанії виник словесний конфлікт. Чоловік пішов до іншої кімнати, де взяв пневматичний пістолет та багнет-ніж від «АК-47».

Як йдеться у тексті вироку, чоловік повернувся до кімнати та «з мотивів явної неповаги до суспільства, з хуліганських мотивів, грубо порушуючи громадський порядок, в присутності осіб, які знаходилися в будинку, розпочав зухвало демонструвати наявні в нього пістолет і ніж, висловлюватися нецензурною лайкою в бік присутніх, повідомив останнім, що бере їх у заручники та буде телефонувати в органи поліції».

Після чого хуліган дійсно викликав поліцію та повідомив, що тримає трьох заручників. Вимагав поліцію прибути, інакше погрожував вбити тих хто перебував у будинку. Також чоловік розмахував зброєю на своєму подвір'ї та не виконував вимог правоохоронців, які прибули на місце події.

В решті 4 жовтня 2024 року обвинувачений зі згоди потерпілих підписав з прокурором Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону угоду та визнав свою вину вчинених правопорушеннях.

Суд визнав чоловіка винним у трьох злочинах, а саме незаконне поводження з холодною зброєю, хуліганство та погрози щодо працівника поліції і призначив йому покарання у виді місяців позбавлення волі на строк три роки та шість місяців.