Як скористатися пільговим тарифом на електроопалення 

Перегляди: 803
Фото: Укрінформ

Щоб скористатися пільговим тарифом протягом опалювального сезону наразі потрібно реєструвати електроопалення. 
 
Про це в коментарі CBN розповів заступник директора Кіровоградської обласної енергопостачальної компанії Олег Соловйов.

«"Легалізація" електроопалення - це не обов'язок, а можливість для побутового споживача, у якого вже стоїть електроопалення, користуватися спеціальною ціною 2 гривні 64 копійки, яку Кабмін встановив для тих, у кого наявне електроопалення і які в опалювальний період у місяць споживають не більше, ніж 2 тисячі кВт/год. До 2020 року існувала ціна для побутових споживачів з електроопаленням. Якщо людина нею користувалася, то інформація є про неї і в Обленерго, і в КОЕК, і вона продовжуватиме користуватися зараз, коли ця опція повернулася. А якщо не користувалася, значить вона не оформила документи», - повідомив Олег Соловйов.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За постановою Кабінету міністрів України від 1 червня 2024 року для побутових споживачів діє фіксована ціна 4 гривні 32 копійки на електроенергію.

Для реєстрації електроопалення, як зазначається в Telegram-каналі Кіровоградобленерго, потрібно зібрати такі документи:

- у ліцензованій компанії, яка встановлює опалення, варто зробити проєкт;

- проєктну документацію має погодити балансоутримувач будинку (ЖЕО / ОСББ) з підписом представника та печаткою;

- акт про відокремлення ЦО та ГВП (акт про відключення квартири від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води) або довідку від органів місцевого самоврядування щодо відсутності централізованого опалення.

Документи потрібно надати в Кіровоградобленерго. Їх приймають у понеділок, вівторок, четвер та п'ятницю з 9:00-12:00. Довідка за номером 35-68-37.

Після перевірки та погодження проєкту представник ПрАТ Кіровоградобленерго виконує обстеження монтажу електроопалювальної електроустановки об’єкта.

Після 3-х робочих днів від дня обстеження інженер надає споживачу підписаний паспорт точки розподілу з відміткою наявності та потужності стаціонарно встановлених електроопалювальних пристроїв.

Після отримання паспорта точки розподілу з даними про «електроопалення», споживач може звернутися до постачальника універсальних послуг — ТОВ «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія», для подальшого застосування тарифу на електроопалення.

Кропивничанин Ігор Філіпенко наразі реєструє електроопалення. Вирішив зробити це до початку опалювального сезону.

«Ми електроопалення робили ще багато років тому. Робили його офіційно, тобто замовляли витяги і всю документацію робили в ліцензованій компанії, яка займалася встановленням опалення, зареєстрували його в Прозорому офісі. Потім десь у червні я вже читав про постанову Кабміну», - розповів Ігор Філіпенко.

Кропивничанин повідомив, що йому проєктна документація обійшлася в 2 тисячі гривень. Роблять її протягом 2-3 тижнів.

«Бажано зробити 3 проєкти: для себе, для ЖЕО і для Кіровоградобленерго», - додав Ігор Філіпенко.

Також чоловік зазначив, що обов'язково має бути пакетник або запобіжник до опломбованого лічильника.

Детальна інформація - на сайті Кіровоградобленерго, або за телефоном: 0-800-501-148.