За матеріалами правоохоронців з Кіровоградщини судитимуть священника, який втік до росії 

Перегляди: 1055

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури до суду скерували обвинувальний акт проти священника, який втік до росії та підтримував агресію.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Встановили, що громадянин України на початку повномасштабного вторгнення виїхав до країни-агресора та став штатним кліриком рф.

Служитель церкви створив Telegram-канал, у якому публікував та репостив матеріали щодо насильницького повалення конституційного ладу, зміни меж території України та визнання правомірною збройну агресію рф проти України.

Telegram-канал «Священник Андрей Новиков» налічував понад 2 тисяч підписників та був наповнений повідомленнями на кшталт «Поражение Запада на украинском направлении неизбежно», «Только вперёд, к Победе, русский державный вождь!», «Военную победу против Украины и Запада» та іншими.

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури стосовно священника, який закликав до повалення конституційного ладу, зміни меж території України та виправдовував збройну агресію рф (ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України) скерували обвинувальний акт.

Як повідомляло CBN, у 2022 році під час обшуків СБУ у керівництва УПЦ МП у Кіровоградській області виявили книги, автором однієї з яких є Андрій Новіков, екссекретар Одеської єпархії УПЦ МП, який у 2014 році виїхав до рф.

photo_2024-08-12_16-11-47