За матеріалами СБУ Кіровоградщини оголосили підозру організаторці незаконного референдуму на Запоріжжі (фото)

Перегляди: 204
Фото: Управління СБ України в Кіровоградській області

Управління СБ України в Кіровоградській області оголосило підозру жінці за фактом участі та організації незаконного референдуму на території Запорізької області.

Про це повідомляє Управління СБ України в Кіровоградській області у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Слідство встановило особу жінки, яка є учасницею та організаторкою проведення у вересні 2023 року незаконного референдуму щодо приєднання тимчасово окупованої території Запорізької області до рф. Нею виявилася жителька Михайлівського району Запорізької області.

Після окупації частини Запорізької області російськими військами жінка доєдналася до партії «Єдина Росія».

У квітні 2023 року підозрювана долучилася до виборчої комісії у селі Михайлівка та активно агітувала за ворога, публічно поширюючи друковані матеріали та російські газети з пропагандою, закликаючи до участі в незаконному референдумі серед місцевих мешканців.

На підставі зібраних доказів слідчі оголосили жінці підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території) КК України.