За матеріалами СБУ Кіровоградщини повідомили про підозру священнику, який перебрався до москви

Перегляди: 327
Фото: Управління СБ України в Кіровоградській області

СБУ в Кіровоградській області зібрала доказову базу стосовно настоятеля Троїцького храму рпц у місті москва  Новікова Андрія, причетного до поширення ідей сепаратизму та виправдання військової агресії рф, зокрема і на Кіровоградщині, де він поширював антиукраїнську літературу.

Про це повідомило Управління СБ України в Кіровоградській області у  Telegram

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Слідство встановило, що священнослужитель є громадянином України, колишнім секретарем Одеської єпархії УПЦ. Після революції Гідності він покинув Україну та переїхав на територію рф, де отримав посаду настоятеля Троїцького храму рпц у м. москва.

На новій посаді настоятель відразу почав активно просувати антиукраїнські наративи, які знайшли відображення у написаній ним книзі «Русская церковь на страже православия в ХХI веке». Раніше, через свої звʼязки з керівництвом Кіровоградської єпархії УПЦ (мп) він поширював свою антиукраінську літературу на території Кіровоградської та Олександрійської єпархій УПЦ. 

Крім того, клірик у власному телеграм-каналі - «Священник Андрей Новиков» публічно вихваляв режим путіна та воєнні злочини загарбників проти цивільного населення України.

На підставі зібраних СБУ доказів Новікову повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.109, ч.1. ст.110, ч.2 ст.436-2 КК України.

 

photo_1_2024-04-17_12-09-51

photo_2_2024-04-17_12-09-51

photo_4_2024-04-17_12-09-51