За торгівлю вибухівкою на Кіровоградщині судили чоловіка і жінку

Перегляди: 82
Фото: Ілюстративне

На Кіровоградщині суд визнав чоловіка та жінку винними у продажі грант та призначив їм покарання у вигляді умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Добровеличківського районного суду Кіровоградської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Слідство встановило, що правопорушник у себе вдома з метою подальшого продашу зберігав гранати типу Ф-1 та РДГ-5. З метою спільного збуту вибухонебезпечних предметів зловмисник змовився із уродженкою Херсонської області.

29 травня 2024 року зловмисники продали гранату РДГ-5 за 2 тисячі гривень, після чого вже 29 червня правопорушники за 3 тисячі гривень продали гранату Ф-1. Проте правопорушників вдалося виявити з допомогою покупця, який добровільно видав працівникам поліції усі необхідну інформацію.

Обвинувачувані повністю визнали свою провину

Суд визнав винними правопорушників за ч.2 ст.28 (Кримінальне правопорушення визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв) КК України та призначив а призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, проте суд вирішив звільнити правопорушників від відбування покарання і призначив зловмиснику випробувальний термін строком на три роки і зловмисниці на два роки.