За збитки на закупівлях у майже 2,2 млн грн у Кропивницькому судитимуть підполковника 

Перегляди: 265
Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

У Кропивницькому колишнього начальника Квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ) судитимуть за розтрату бюджетних коштів на майже 2,2 млн грн.

Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону в Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, у лютому 2023 року підполковник, діючи у змові з невстановленими особами, під час закупівлі деревини для потреб ЗС України, уклав договір про постачання різних порід дров за ціною, значно вищою за середньоринкову.

Враховуючи те, що ринкова вартість 1 складського метра деревини на території Кіровоградської області на той момент становила 1512,0 гривень, вартість поставлених дров перевищила ринкову на майже 2,2 млн гривень.

Наразі, з метою відшкодування завданих збитків, Кропивницька спецпрокуратура Південного регіону в інтересах КЕВ міста Кропивницький заявила цивільний позов на суму 2 196 000 гривень.

Стосовно колишнього начальника Квартирно-експлуатаційного відділу міста Кропивницький за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України) до суду скерували обвинувальний акт.

Досудове розслідування здійснювали детективи Бюро економічної безпеки України.

Як повідомляло CBN, у ході масштабної спецоперації провели 70 обшуків та повідомили 30 підозр службовцям по всій Україні, один з підозрюваних - начальник регіонального КЕВ.

photo_1_2024-08-13_14-45-33