Збитків на майже 600 тис. грн завдав митник з Кропивницького

Перегляди: 127

Митник зловживав службовим становищем на користь приватного підприємства та завдав державі збитків на майже 600 тис. грн.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Встановили, що обвинувачений під час митного оформлення товару, який надійшов на адресу приватного підприємства, не перевіряв відповідність опису товару у митній декларації відомостям про товар. Зловживання головного державного інспектора призвело до втрат бюджету України на майже 600 тис. гривень.

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора митного поста «Кропивницький» Кропивницької митниці, який зловживав службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Відповідно до санкції статті посадовцю загрожує позбавлення волі стоком до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.