Жінку на Кіровоградщині визнали винною у психологічному знущанні над матір'ю

Перегляди: 177
Фото: Ілюстративне

На Кіровоградщині суд визнав винною жінку, яка в стані алкогольного сп'яніння систематично психологічно знущалася над своєю матір'ю.

Про це йдеться у вироку Бобринецького районного суду Кіровоградської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Слідство встановило, що з 29 січня по 16 листопада 2022 року жінка вчиняла психологічне насильство щодо своєї матері. Зафіксовано п'ять таких випадків, за трьома з яких правопорушницю оштрафували; в усіх випадках вона перебувала в стані алкогольного сп'яніння. Жінка систематично вживала нецензурну лексику на адресу потерпілої та погрожувала їй фізичною розправою.

З 29 січня 2022 року жінка перебувала на обліку в поліції за категорією «кривдник».

Обвинувачувана повністю визнала свою провину.

Суд визнав правопорушницю винною за статтею 126-1 (Домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства) КК України та призначив їй покарання у вигляді пробаційного нагляду строком на три роки.

Пробаційний нагляд - це основне кримінальне покарання, яке полягає в обмеженні прав і свобод засудженого, визначених законом і встановлених вироком суду, із застосуванням наглядових та соціально-виховних заходів без ізоляції від суспільства.