Жінку на Кіровоградщини засудили до позбавлення волі за підпал військового автомобіля 

Перегляди: 176
Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

За підпал військового автомобіля суд призначив уродженці міста Олександрія покарання у вигляді шести років позбавлення волі. 
 
Про це йдеться у вироку Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області. 
 
Як повідомляло CBN, СБУ і Нацполіція затримали 28-річну жительку Олександрії, яка підпалила авто спецпризначенця Нацгвардії. За даними контррозвідки СБУ, обвинувачена умисно підпалила службовий пікап інструктора підрозділу спецпризначення «Омега» Нацгвардії. Діяла вона за вказівками окупантів.  
 
У вироку зазначається, що жінка приєдналася до однієї зі спільнот у Telegram. Під час листування отримала пропозицію за 10 тисяч гривень підпалити майно представників військових у місті та погодилася з метою заробітку. Обвинувачену проінструктували щодо виготовлення запалювальної суміші та способів підпалу. 
 
На виконання завдання вона придбала пальне та 30 червня 2024 року підпалила автомобіль Mitsubishi L 200, який використовує під час служби військовослужбовець Нацгвардії України. Обіцяну винагороду жінка так і не отримала. 
 
Обвинувачувана повністю визнала свою провину. 
 
Суд визнав правопорушницю винною за ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності ЗСУ) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження чужого майна шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом) КК України та призначив покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

461283232_839944678313569_4485929858825857922_n 

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua