Жителів Черкаської та Кіровоградської областей підозрюють у підпалі автівки ЗСУ

Перегляди: 533
Фото: Черкаська обласна прокуратура

Черкаська прокуратура повідомила про підозру двом мешканцям Черкаської та Кіровоградської областей за підпал автівки ЗСУ.

Про це повідомила Черкаська обласна прокуратура у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У серпні 2024 року мешканець Умані через Telegram отримав пропозицію за гроші підпалити автомобілі ЗСУ. Він погодився і запропонував своєму другові з Кіровоградщини зробити це спільно. Наприкінці серпня підозрювані знайшли авто в Умані, яке перебувало у користуванні військовослужбовця ЗСУ, та підпалили його за допомогою бензину та розчинника. Вони відзвітували замовнику про результати своєї роботи, надіславши відео підпалу автомобіля KIA CARNIVAL. 

Згодом, на початку вересня 2024 року, житель Умані самостійно продовжив злочинну діяльність. У нічний період доби підпалив автомобіль марки OPEL FRONTERA, який перебував у користуванні військовослужбовця ЗСУ. Відеозвіт підпалу відправив замовнику.

Підозрювані перебуватимуть під домашнім арештом. Наразі у кримінальному провадженні встановлюють обставини злочину та особи замовника. Перевіряється версія щодо причетності спецслужб російської федерації. Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області за ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб) та ч. 1 ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ).

Фото: Черкаська обласна прокуратура.

463970438_973644758123154_1295186661429450107_n