Жителів Кіровоградщини закликають не приносити штучні квіти на кладовища

Перегляди: 201
Під час поминальних днів задля зменшення кількості сміття українцям пропонують замінити штучні квіти на квітучі насадження, вінки та букети з живих квітів.
 
Про це повідомила Державна екологічна інспекція Центрального Округу у Facebook.
 
Наближаються поминальні дні й у магазинах та на ринках з’явилося багато пластикових атрибутів для цвинтаря. З метою зменшення кількості сміття та збереження довкілля від забруднення Державна екологічна інспекція Центрального округу закликає громадян відмовитися від покладання штучних (пластикових) квітів до могил на кладовищах.
 
«Пластикові квіти для цвинтарів становлять серйозну загрозу навколишньому середовищу та здоров’ю людей. Їх заборонено спалювати, адже під час горіння пластик виділяє небезпечні для здоров’я людини речовини – фенол, формальдегід, оксиди азоту, сірки та діоксини, які просочуються в ґрунт, розповсюджуються у воді та повітрі. Забруднення ґрунту діоксинами призводить до знищення майже всіх живих організмів, що мешкають в ньому, що призводить до повної втрати ґрунтом природних властивостей»,- йдеться у повідомленні.
 
Крім того, штучні квіти не можна засипати землею, адже термін їх розкладу понад 100 років і ґрунт навколо забруднюється отруйними речовинами.
 
Замінити пластикові квіти можна багаторічними квітучими насадженнями, які не потребують особливого догляду, а також сухоцвітами, вінками з хвої чи букетом живих квітів.