Жителька Кіровоградщини у соцмережах розповсюджувала російську пропаганду

Перегляди: 369

Уродженка Якутії, яка проживає на території Кіровоградщини, розповсюджувала російську пропаганду у соцмережах.

Про це йдеться у вироку Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області.

Жінка є пенсіонеркою та проживає на території Новоукраїнській громаді як внутрішньо переміщена особа.

Починаючи з 29 липня 2023 жінка публікувала у соцмережі «Одноклассники» матеріали, у яких виправдовувала та заперечувала російську агресію. Варто зазначити, що вказана соцмережа є забороненою на території України.

11 лютого 2023 року пенсіонерка поширила на своїй сторінці публікації, які мали назву «Работайте братья» та «Мощная речь сержанта на церемонии вручения г.н. «Лев Макеев», яка починається словами: «Товарищ верховный главнокомандующий, товарищи присутствующие, хочу сказать огромное спасибо за столь высокую оценку нашего ратного труда. Сегодня мы принимаем участие в проведении СВО по освобождению Украины от захвативших власть вооруженных националистических банд формирований....... та закінчується словами: Враг будет разбит, победа будет за нами. Вечная память героям принявшим смертельный бой. Быть воином жить вечно. Слава спецназу, смерть терроризму».

Жінка повністю визнала свою провину.

Суд визнав її винною у порушенні ч. 2 ст.436-2 КК України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України ), і призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки, проте жінку звільнили від відбуття покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 роки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua