Жительку Олександрії затримали за співпрацю з росіянами

Перегляди: 210
Фото: Служба безпеки України

СБУ і Нацполіція затримали 28-річну жительку Олександрії, яка підпалила авто спецпризначенця Нацгвардії.

Про це повідомила Служба безпеки України в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними контррозвідки СБУ, обвинувачена умисно підпалила службовий пікап інструктора підрозділу спецпризначення «Омега» Національної гвардії. Діяла вона за вказівками окупантів. Злочин вчинила під час комендантської години.

Щоб звітувати про виконання ворожого завдання, дівчина фіксувала на камеру власного телефону свої дії під час підготовки та вчинення підпалу. Відеозйомки агресор планував використати для проведення спеціальних інформаційних операцій, які мали «розганяти» фейк про наявність антиукраїнського підпілля на Кіровоградщині.

Контррозвідники СБУ затримали обвинувачену по гарячих слідах, протягом доби, коли вона вчинила злочин. Як встановило розслідування, наступним її завданням був підпал будівлі місцевого ТЦК із застосуванням коктейлю Молотова. За це їй обіцяли грошову винагороду, розмір якої залежав від масштабу пожежі.

Під час обшуків у підпалювачки вилучили мобільний телефон із доказами злочину, а також складові саморобної запалювальної суміші та одяг, в якому вона вчиняла підпал.

Наразі затриманій повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації її злочинних дій за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Фото: Кіровоградська обласна прокуратура.

msg-1001302472821-1640 msg-1001302472821-1638 msg-1001302472821-1639