Жителям Кіровоградщини радять закривати вікна через пил з Сахари

Перегляди: 1316
Фото: Український гідрометеорологічний центр

Жителям Кіровоградської області радять закривати вікна через хмару пилу з Сахари, який накриє Україну.

Як повідомила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук, станом на 14 годину 1 квітня у зразках атмосферного повітря на Кіровоградщині перевищення показників не зафіксували.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Загроза покриття Кіровоградщини пилом є, тому в області посилено моніторинг показників вмісту пилу, ангідриту сірчистого, азоту, діоксиду, сажі, вуглецю, оксиду, формальдегіду. У випадку перевищення норми вищевказаних показників будуть надаватись рекомендації по захисту дихальних шляхів» - повідомила Надія Оперчук.

Наслідки пилової бурі можуть відчути люди з респіраторними та алергічними захворюваннями, додала головна санітарна лікарка області.

«Як правило, вміст пилу у повітрі вимірюють двічі на добу. Сьогодні такі вимірювання виконують щогодини на рівні людського зросту, а також на рівні другого, третього, четвертого і пʼятого поверхів», - зазначила головна Надія Оперчук.

За її словами, наразі в Кропивницькому не зафіксували відхилень вмісту пилу у повітрі.

Як повідомляв Український гідрометеорологічний центр у Facebook,пил з Сахари накриє Україну.

«Пил з Сахари дістався до України. Хвиля тепла із західного Середземномор'я, яка принесла до нас аномально високі температури повітря останніми днями, захопила ще пил із Сахари (це добре видно на супутниковому знімку з платформи EUMETSAT)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жителі західного регіону могли спостерігати це ще вчора, а сьогодні пил пошириться на більшість областей України. Небо буде тьмяним. Фахівці радять зачиняти вікна, пил може бути шкідливим для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей.