Знайшов та зберігав боєприпаси: судили жителя Маловисківської громади

Перегляди: 385
Фото ілюстративне

У Малій Висці судили чоловіка, який за допомогою металошукача знайшов боєприпаси та зберігав їх у себе вдома.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

14 червня 2019 року правоохоронці провели обшук в помешканні чоловіка та знайшли дві банки з вибуховими речовинами. Окрім того, також виявили 13 патронів 9 мм.

Під час допиту обвинувачений зізнався у скоєному та розповів, що боєприпаси, які знаходились у термосі, разом з банкю пороху знайшов за допомогою металошукача на хуторі Устинівка. Після цього він приніс небезпечні предмети в будинок своїх батьків, в якому сам й жив. Як стверджував підозрюваний, знайдені речі він не встиг віддати правоохоронцям до того, як у його помешканні провели обшук.

15 березня 2024 року суд постановив стягнути з нього 8 тис. 164 грн за проведені експертизи та визнав його винним. Чоловіка засудили до 3 років позбавлення волі, проте не ув'язнили - призначили 2 роки умовного терміну.

Також під час розслідування правоохоронці знайшли інші речові докази: ніж, дерев'яну биту, гарпун, 11 гільз, кулю, пістолет, револьвер, пакети із зіп-застібками, які знищили за рішенням суду. 

Проте чоловіку повернули вилучені шкатулку з монетами та електронні ваги.