У Кропивницькому до Великодня влаштували благодійний майстерклас із гончарства (фоторепортаж)

Перегляди: 509

У Туристично-інформаційному центрі Кропивницького триває благодійний захід, де збирають кошти для військових, в рамках якого влаштували майстерклас із гончарства.

Гончарні вироби з натуральної глини на ярмарку продає подружжя майстрів Ірина і Микола Світайло.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми із дружиною представляємо гончарство, вона продає вироби, а я проводжу сьогодні майстерклас. Можемо виготовити різне. Спочатку я спілкуюся з людиною, і розумію, що вона хоче зробити. Після того, як разом виготовили виріб, я забираю його, випалюю, підписую та віддаю. Це завжди залишається людям на згадку. Зазвичай – це кружка, з неї завжди приємно пити. Учора виготовили чашечки та підставку для олівців. Кожен учасник, коли ми виготовляємо, може проявити креативність. Наприклад, учора дівчина робила стакан, і захотіла, аби він був трикутної форми, для пензлів. Частину коштів віддамо на потреби ЗСУ.», - розповів у коментарі CBN кропивницький гончар Микола Світайло.

Як повідомляло CBN, у Кропивницькому 12 квітня розпочав роботу ярмарок-майстерня. Участь у заході приймають 10 майстрів. Сьогодні ярмарок працюватиме до 16:00.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.