У Кропивницькому штаб Стрижакова «Перспектива» допоміг 10 тисячам містянам під час пандемії (ВІДЕО)

Перегляди: 1325

У Кропивницькому штаб допомоги літнім людям «Перспектива» Артема Стрижакова надав підтримку десятьом тисячам містянам, роздавши спецаптечки.

Про це координатори штабу розповіли під час відеобрифінгу у Facebook, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами ініціатора соціального проекту Артема Стрижакова, штаб працює вже три тижні й працюватиме стільки, скільки буде потрібно.

«За цей час ми надали підтримку понад десятьом тисячам людей поважного віку. Коли я говорю "ми" - мова йде не тільки про тих, хто допомагав запустити проект. Йдеться про десятки містян, волонтерів, які безоплатно відгукнулися і приєдналися до нашої команди - до штабу допомоги "Перспектива". Це офісні працівники, продавці, ветерани АТО, педагоги, електрики, словом, різні люди, яким я хочу висловити велику людську вдячність. Будемо разом продовжувати надавати допомогу людям поважного віку стільки, скільки це буде необхідно», - зазначив Артем Стрижаков.

Штаб працює у цілодобовому режимі. Координатор штабу «Перспектива» Ігор Саєнко констатує: разом із збільшенням кількості охочих отримати допомогу зросла й кількість охочих стати волонтером. Заявки цілодобово приймають оператори колл-центру.

«Спочатку волонтери нашого колл-центру оперативно обробляють усі заявки. Далі вони передають їх безпосередньо в штаб через спеціально розроблену систему. І вже там всі запити розподіляються між волонтерами, які здійснюють доставку спецаптечок. Через великий попит не кожен з першого разу міг додзвонитися на лінію, але ми збільшили кількість операторів, щоб охопити всі вхідні дзвінки», - пояснила відповідальна за роботу колл-центру Анна Нертік.

За інформацією відповідального за напрямок доставок Олександра Ткаченка, щодня команда волонтерів працює з ранку до вечора. 14 волонтерів займаються розвезенням спецаптечок, ще двоє – доставкою продуктів та ліків.

Так само активно працює і склад спецаптечок. Робочий день волонтерів розпочинається з поїздки на «Нову пошту», щоб забрати посилки з антисептиками та вітамінами.

«Десять тисяч профілактичних аптечок, які ми спакували, вже доставили нашим літнім містянам. Зараз збираємо наступну, п'ятитисячну партію аптечок. Робота кипить з ранку до пізнього вечора. Якщо чесно, вільного часу на карантині у нас немає. Але біда, однозначно, має нас об'єднувати. Всі наші волонтери налаштовані працювати скільки потрібно», - зазначив відповідальний за роботу складу спецаптечок Дмитро Бабак.

Номери гарячої лінії волонтерського координаційного антікоронавірусного штабу «Перспектива»: 0522 27 99 01, 095 601 90 01. Дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів.