"Ми не хотіли виїжджати". У Кропивницькому показали виставу про життя в окупації (відео)

Перегляди: 1548

Актори херсонського театру імені Куліша У Кропивницькому презентували документальну виставу про життя херсонців в окупації. Вистава народилась за місяць до того, як деокупавали місто. Наразі попри постійні обстріли окупанта театр імені Куліша продовжує працювати. Гастролі туру розпочали 1 серпня, організували покази у рамках проєкту "Ми не хотіли виїжджати" спільно з Українським культурним фондом.

У виставі актори розповідають про життя в окупації, мітинги, жагу до свободи, порятунок людей та свідчення злочинів російських солдат.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Постановка унікальна, бо заснована на реальних подіях. Кропивницький став одним з восьми міст України, де її покажуть, серед них Миколаїв, Київ, Черкаси, Львів, Житомир, Івано-Франківськ, завершать у місті - герої Херсон. Перед початком вистави директор, художній керівник театру імені Куліша Олександр Книга подарував символ Херсона - кавун, діючому директору музично-драматичного театру Кропивницького В’ячеславу Вандрашеку.