Марина Порошенко підписала меморандум з головою Кіровоградської ОДА про інклюзивну освіту

Перегляди: 2003

Дружина Президента України Марина Порошенко та голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко підписали меморандум про долучення області до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації».

Церемонія підписання відбулася сьогодні, 17 квітня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Так як область долучається до проекту, хочу вам як нашим партнерам передати типові проекти медіатеки та ресурсної кімнати, розроблені Фондом Порошенка та рекомендовані Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ під час створення нового освітнього простору», - сказала перша леді.

Проект реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

«Кіровоградська область активно рухається, щоб діти з особливими потребами мали можливість для якісного навчання та соціалізації, ми хочемо крок за кроком забрати перепони у їхньому житті, наше суспільство стає толерантним. Ті люди, яким потрібна допомога, та ті, які можуть допомогти, мають триматися разом», - зазначив Сергій Кузьменко.

«На сьогоднішній день держава звернула увагу на дітей з особливими потребами та працює для того, щоб вони стали повноцінними членами суспільства, щоб вони мали освіту, професію та були самостійними у подальшому житті. Важливим аспектом цього є запровадження інклюзивно-ресурсних центрів в усій Україні, які б знаходились максимально близько до місць життя сімей з такими дітьми», - додала Марина Порошенко.

За словами Сергія Кузьменка, зустріч з дружиною Президента «буде тим містком з іншими регіонами, що мають у цьому питанні більш значний досвід, аби запроваджувати його тут».

Нагадаємо, сьогодні, 17 квітня, в рамках робочого візиту Марина Порошенко ознайомилась з роботою інклюзивно-ресурсного центру міської ради Кропивницького.