Голова Кіровоградської ОДА вимагає розібратися з порушеннями на виборах до ОТГ

Перегляди: 1325

Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко привітав переможців виборів в ОТГ, які відбулися у неділю, 29 травня, та подякував за те, що вони очолили процес децентралізації в регіоні.

З цього 3 травня розпочалася відкрита колегія Кіровоградської ОДА, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Вони не розповідали про те, що вони зроблять у майбутньому, а звітували перед громадою про те, що було зроблено в попередній період. Не розповідали про те, що у нас влада погано працює, а говорили про те, що вони готові разом з владою і надалі розбудовувати місцеве самоврядування», - зазначив Кузьменко.

Він наголосив: політичний результат підтвердив той факт, що люди довіряють тим менеджерам, які не словом, а справами доводять свою ефективність.

Кузьменко вважає дуже достойним результат, який продемонстрували Андрій Коломійцев, Богдан Куруп та Наталя Стиркуль, адже їм довіряють від 50 до 80 відсотків виборців об'єднаних територіальних громад.

Разом із собою лідери виборчих перегонів привели команди, зазначив голова КОДА, які «налаштовані на працю і готові докласти максимум зусиль, щоб довести, що реформа децентралізації є однією з найуспішніших в країні».

Кузьменко висловив сподівання, що дуже скоро в області будуть сформовані нові об'єднані громади, де теж знайдуться лідери, які очолять процес децентралізації та підуть на вибори, не ховаючись за прапорами.

Очільник області також відзначив високий рівень організації виборчого процесу, який підтвердила відсутність скарг та судових позовів щодо результатів голосування. З іншого боку, на думку Кузьменка, було багато розмов про брудні вибори, застосування заборонених технологій.

У зв'язку з цим Кузьменко звернувся до правоохоронних органів з вимогою ретельно розібратися з усіма випадками порушення виборчого законодавства, аби вони були розслідувані та доведені до логічного завершення.

«Кожний, хто зазіхає на демократію і право людини на самовизначення, повинен бути покараний згідно з чинним законодавством», - резюмував Кузьменко.

Нагадаємо, головами Приютівської та Новопразької об’єднаних територіальних громад стали представники партії «Блок Петра Порошенка "Солідарність"» Андрій Коломійцев і Богдан Куруп. Дмитрівську ОТГ очолила самовисуванка Наталя Стиркуль, яку теж підтримував БПП.