На Кіровоградщині для участі в ЗНО зареєструвалися 7894 учасники

Перегляди: 975

На Кіровоградщині для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалися 7894 учасники, це більше, ніж у минулому році, майже на дві тисячі.

Про це під час наради з питання організації ЗНО на території області в ОДА сьогодні, 7 травня, повідомив директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На території області визначили 35 навчальних закладів, що працюватимуть як пункти тестування. Пункти тестування створені на території Кропивницького, Знам'янки, Світловодська, Новомиргорода, Долинської, Олександрії, Голованівська, Новоукраїнки, Благовіщенського.

Найбільш популярними, як і в минулому році виявились такі предмети: українська мова і література, історія України, математики, біологія, англійська мова.

«Ми виходимо на головну подію року для випускників загальноосвітніх шкіл, закладів професійно-технічної освіти, випускників минулих років, і, у цьому році, - студентів вищих навчальних закладів першого - другого рівнів акредитації. З 2002-гт почались пілотні тестування, з 2006 року це стало на офіційному рівні. За цей період ми бачимо, що винятково за рівнем знань учасники отримують можливість стати студентами вишів», - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

Нагадаємо, під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання на Кіровоградщині біля кожного з понад 30 пунктів на дев'яти територіальних одиницях чергуватимуть патрульні.