На Кіровоградщині в ОТГ відбирають потужне підприємство

Перегляди: 3652

Мітинг проти реорганізації локомотивного депо відбувся у Помічній Добровеличківського району вчора, 6 травня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До складу Помічнянської ОТГ входять місто Помічна та села Помічна, Новопавлівка і Червоний Розділ. Населення - 10256 осіб.

Про це повідомив кореспондент CBN.

У центрі міста зібралися понад 300 його жителів на знак протесту проти переведення останніх підрозділів залізниці в інші місця.

Голова профспілкового комітету локомотивного депо Помічної Сергій Ващенко вважає, що останні роки триває систематична робота зі знищення колективу залізниці в місті: «28 квітня на зборах, де були присутні 583 працівники локомотивного депо міста Помічна, ми обрали страйковий комітет. І починаємо страйк. Хтось поширює чутки, начебто Одеська залізниця нас не ліквідує, а розділить на дві частини - ремонтну та експлуатаційну. Експлуатаційна відійде локомотивному депо в Знам'янку, а ремонтна - депо імені Шевченка (місто Сміла Черкаської області). А що залишиться нам?»

Голова об’єднаної територіальної громади Помічної Микола Антошик, у свою чергу, зазначив, що бюджет ОТГ після реорганізації депо недорахується податків: «Ми вже недоотримуємо багато мільйонів гривень через те, що підрозділи Одеської залізниці виводять з підпорядкування нашого міста. Податки з доходів фізичних осіб всі йдуть туди. Я нічого не маю проти Знам'янки, але нам же теж треба жити».

Нагадаємо, у прес-центрі Одеської залізниці заявили, що «жодних даних про закриття чи якусь реорганізацію депо в Помічній немає».