На Кіровоградщині через реорганізацію локомотивного депо погрожують перекрити залізницю

Перегляди: 1290

Колектив локомотивного депо в Помічній готовий до безстрокового страйку у випадку, якщо депо реорганізують і переведуть у підпорядкування Знам’янки.

Про це учасники страйкового комітету розповіли під час прес-конференції сьогодні, 14 травня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«З квітня на депо поповзли чутки, що його розділять на дві складові: цех ремонту, що зараз прилягає до нашого депо, відійде до локомотивного депо «Шевченкове», цех експлуатації, де працюють 642 працівники, хочуть перевести у підпорядкування Знам’янки. Керівництво запевнило, що це лише чутки, але ми віднайшли відповідні документи», - повідомив голова страйкового комітету Сергій Ващенко.

25 квітня у Києві відбулася нарада, на якій ця інформація підтвердилась. Активісти проти, оскільки вважають, що такі дії призведуть до часткового закриття депо та підприємств, що обслуговують залізницю, а це потягне за собою скорочення робочих місць. 6 травня в Помічній незгодні провели масовий мітинг проти реорганізації.

«Нас намагаються «по-дружньому» шантажувати. Говорять, що скоротять декілька бухгалтерів, прибиральниць, але ж за всіма цими людьми – сім’ї, ми будемо відстоювати їх усіх», - додав він.

У Помічній проживають десять тисяч осіб, але зайнятих на роботі у відсотковому відношенні більше, ніж у великому місті. Якщо депо переведуть у підпорядкування Знам’янки, містечко втратить мільйонну суму. Населений пункт виживатиме тільки за рахунок підприємців. Через це і містяни налаштовані досить вороже, вони готові до радикальних дій, наприклад до зупинення руху потягів.

Активісти наголошують, що не вимагають підвищення заробітних плат, покращення умов праці, а лише просять дати їм можливість спокійно працювати.

«Ми попереджаємо, що у разі намагання розділити локомотивне депо Помічної, трудовий колектив розпочинає безстроковий страйк до повного виконання наших вимог», - сказав голова страйкового комітету.

«Закриття депо – це масштабна катастрофа. Підтвердження цьому – тисячний колектив. Нами хочуть «підкріпити» Знам’янку, оскільки в нас діє гарний цех з пошиву спецодягу, ремонтний цех, ремонтна база кранів на залізничному ходу, заправляють у нас вогнегасники – це є немалий прибуток», - додав член страйкому Юрій Безпалько.

Нагадаємо, у прес-центрі Одеської залізниці CBN заявили, що «жодних даних про закриття чи якусь реорганізацію депо в Помічній немає».