Хворого на рак АТОшника з Кропивницького, який «убівал братскій народ», таки лікуватимуть. Уся історія

Перегляди: 8327

Онкохворий боєць АТО Віталій Драган з обласного центру таки отримає належне йому лікування. А CBN продовжить стежити за розвитком подій.

6 червня ми повідомили про те, що Віталія Драгана відмовилися лікувати у Національному інституті раку в столиці. Аргументація лікарки Ганни Губарєвої, м’яко кажучи, вразила. «Потрапив до пані Губарєвої Ганни Олександрівни, кандидата медичних наук, яка спеціалізується саме на такому лікуванні, що мені потрібно. Зустріла вона мене “тепло”, аж у жар кинуло від слів: “Нікакіх тєбє льгот, потому что ти братскій народ убівал…”», - розповів Віталій.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, йому порадили шукати спонсорів чи гроші - 200 тисяч гривень.

CBN зв’язався з Ганною Губарєвою. Жінка фактично підтвердила слова Драгана. «Він почув лише цю фразу», – сказала лікар.

За її словами, Віталій потребує пересадки кісткового мозку, але держава на це гроші не виділяє. Відтак боєць АТО повинен шукати спонсорів, щоб вони оплатили цю процедуру.

Повністю розмову кореспондента CBN з Ганною Губарєвою можна почути на аудіозапису.

Після виходу новини до редакції CBN зателефонувала представниця піар-служби інституту. Між нею та автором цих рядків відбувся приблизно такий діалог:

- Доброго дня! Мене звати так-то. Я займаюся піаром інституту. Можна попросити вас зняти публікацію?

- Доброго! Попросити завжди можна. Але ми не знімемо.

7 червня стало відомо, що Національний інститут раку готовий забезпечити Віталія всім необхідним. «Наразі у мобільному режимі провідні онкологи НІ аналізують історію хвороби пацієнта, щоб надати свої рекомендації щодо його подальшого лікування», - йшлося в офіційному повідомленні установи.

Стосовно Ганни Губарєвої почали службове розслідування, за результатами якого її звільнили.

Віталій Драган поки знаходиться вдома, у Кропивницькому. CBN продовжить стежити за його долею і вірить, що все буде добре.

Андрій Лисенко, CBN