Майже 600 дітей на Кіровоградщині вчаться інклюзивно

Перегляди: 885

На території Кіровоградщини майже шість сотень дітей навчаються в інклюзивних класах.

Про це повідомив очільник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський на апаратній нараді сьогодні, 14 травня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами посадовця, в області з понад 148 тисяч дітей майже 2 тисячі – діти з інвалідністю, які потребують створення особливого освітнього середовища.

«Створення умов для навчання дітей з особливими потребами є пріоритетом роботи управління освіти в області, - зазначив Таборанський. - В останні роки кількість таких дітей, на жаль, зросла. Збільшується і кількість закладів, у яких створена інклюзивна форма навчання, – їх в області зараз 154, а також кількість асистентів, які займаються адаптацією навчальних матеріалів. Загалом - позитивна динаміка. Переваги інклюзивної освіти в тому, що йде соціалізація дітей, а також виховується повага і толерантне ставлення суспільства до них».

Цьогоріч область має на інклюзивну освіту понад 18 мільйонів гривень. Торік ця сума становила майже 7 мільйонів, а у 2016 році цих коштів зовсім не було.

За кількістю дітей, залучених до інклюзивного навчання, область знаходиться на шостому місці в країні.

Нагадаємо, 17 квітня дружина Президента України Марина Порошенко та голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко підписали меморандум про долучення області до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».