У Кропивницькому скандальний екс-суддя добився, щоб вдову Героя АТО визнали винною в ДТП

Перегляди: 16074

Вчора, 17 травня, у Ленінському районному суді Кропивницького відбулося останнє засідання у справі ДТП за участі карети швидкої допомоги та авто вдови героя АТО Ірини Матвієнко.

Ірину Матвієнко визнали винною, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Близько 8:20 15 листопада 2017 року в Кропивницькому на вулиці Михайлівській сталася ДТП за участі легковика Geely та авто швидкої допомоги. Карета швидкої рухалася попереду, Ірина їхала за нею. Водій швидкої завчасно не подав сигнал повороту вліво. Здійснюючи поворот з правого ряду, він врізався у правий бік Geely.

Спочатку Ірина стала обвинуваченою, бо представник водія швидкої Володимир Ярошенко переконував суд, що саме авто Ірини своїм боком вдарило швидку. Він же заперечував щодо проведення експертиз з приводу аварії. Коли ж експертизу таки призначили, автомобіль швидкої не надали для дослідження.

Висновки експертиз фактично повністю виправдали дії Ірини Матвієнко. Але суддя Ленінського суду Світлана Льон не дослухалася до рішення експертів та оголосила її винною, хоча й звільнила від відповідальності у зв'язку з закінченням терміну для покарання.

Ірина заявила про незгоду з таким рішенням та має намір доводити свою невинність у апеляційному суді.

Чоловіка Ірини Андрія Матвієнка нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеню посмертно. 7 серпня 2014 року він підірвався на фугасі поблизу пункту пропуску «Успенка» в Донецькій області. 8-го - помер від отриманих ран.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Донька Ірини й Андрія Саша з батьковим орденом/Фото Олександра Козловського[/caption]

Міськрада Кропивницького 23 лютого 2016 року перейменувала вулицю Башкирську на вулицю Андрія Матвієнка, а 27-го лютого на фасаді інституту комерції відкрили пам’ятну дошку Андрію.

Колишній суддя Володимир Ярошенко відомий позовами проти місцевих ЗМІ, зокрема телекомпанії TTV та тижневика «Україна-Центр».

Його також називають реальним власником фірми «Вагран», яка володіє приміщенням гуртожитку на проспекті Університетському, 21, у Кропивницькому. Мешканці гуртожитку понад десять років намагаються приватизувати кімнати, в яких живуть. Одна з мешканок навіть звинувачувала Ярошенка в тому, що він її побив, однак довести це так і не змогла.

Головний лікар обласного комунального закладу «ТМО Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області» - брат Володимира Ярошенка Олександр Ярошенко.