Відеосюжет CBN обговорили на апаратній нараді в Кіровоградській ОДА

Перегляди: 1174

Минулого тижня один із перевізників на обласному міжміському маршруті відмовив учаснику антитерористичної операції у пільговому проїзді.

Цей інцидент прокоментував голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на щотижневій апаратній нараді, повідомили CBN у прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Керівник ОДА зазначив, що водій автобусного маршруту «Гайворон - Кропивницький» відмовив у безкоштовному проїзді захиснику, який три роки прослужив у зоні проведення АТО. Перевізник аргументував це тим, що йому не надійшло фінансування на компенсацію за пільгові перевезення.

«Значні кошти з державного бюджету направляються на безпекові заходи і на розбудову Збройних Сил України. Президент робить усе можливе, щоб військовослужбовці були забезпечені зброєю, формою, спорядженням і отримували гідну заробітну плату, – наголосив Сергій Кузьменко, звертаючись до керівників територій. – Ми з обласного бюджету витрачаємо значні кошти, щоб демобілізованих військових забезпечити лікуванням та реабілітацією. А питання пільгового перевезення учасників АТО – це зона вашої відповідальності. Переконаний: це підйомні кошти, які необхідно виділити з районних чи міських бюджетів, щоб наші хлопці могли спокійно приїхати до обласного центру. А їздять вони не часто і переважно за медичними консультаціями».

Звернувся голова ОДА і до перевізників, закликаючи їх керуватися не тільки прагматизмом, а й повагою до людей, які їм забезпечили можливість спокійно працювати і заробляти кошти.

«Давайте будемо всі відповідальними на своїх робочих місцях: чи то водій автобуса, чи то чиновник, який повинен забезпечити певну систему, що дає можливість учасникам АТО почуватися у суспільстві впевнено і комфортно», – сказав Сергій Кузьменко.

https://www.youtube.com/watch?v=p9sd15mWcnY

Нагадаємо, 17 травня учасник АТО Роман Друзь їхав з Гайворона в обласний госпіталь на обстеження. Раніше він переніс складну операцію на серці, тепер потребує регулярних обстежень у лікарів. За словами ветерана, один із пасажирів почав обурюватися його присутністю в автобусі, вживаючи при цьому нецензурну лексику.

Пасажиром виявився колишній начальник прес-служби обласного ДАІ Сергіій Кузьменко. Його дружина – власниця автобусу. Екс-ДАІшник запевняє, що не мовив у бік АТОшника жодного кривого слова.