«Дніпро-Кіровоград» обіцяє, що вода стане якіснішою

Перегляди: 1356

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» планує провести реконструкцію водопровідних очисних споруд, що суттєво покращить якість води по всій мережі водогону.

Про це CBN повідомив генеральний директор підприємства Роман Ілик.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У мене був представник фірми-переможця по тендеру з реконструкції Світловодських водопровідних очисних споруд, – сказав Ілик. – Ми направили йому повідомлення про його перемогу – це акцептував також Світовий банк – і плануємо у червні укласти з ним контракт. Після того, як ми укладемо контракт і внесемо аванс, з липня він почне виготовляти проектно-кошторисну документацію. До кінця 2019 – початку 2020 року ми запустимо нові реконструйовані нові очисні споруди у Світловодську, що досить суттєво покращить якість питної води, яку ми постачаємо всім абонентам від Світловодська до Кропивницького.

На початку відключень не буде, але десь кінець 2019 – початок 2020 року, коли ми будемо їх вводити в експлуатацію, необхідно буде зробити повне переключення водоводів. Це за собою потягне кількадобове відключення. Звичайно, ми про це все попередимо, щоб створити запас. Створимо запас води в резервуарних парках, щоб забезпечити при потребі підвозом води школи-садочки, пожежні частини. Без переврізання водоводів неможливо буде перемкнути. Зараз ми біля "Катюші" (це мережа, яка постачає центральну частину міста) робимо "прокол" і плануємо на липень-серпень провести відключення центральної частини на дві доби для того, щоб переврізати трубопроводи і перемкнути їх».

Нагадаємо, ОКВП «Дніпро-Кіровоград» уклало контракт на постачання та монтаж насосних станцій водопроводу оціночною вартістю 7 519 774,48 євро.