Кропивницька «Зірка» програла «Гірнику» з Кривого Рогу

Перегляди: 1053

Вчора, 2 липня, у стартовому контрольному матчі в рамках підготовки до сезону в першій лізі кропивницька «Зірка» зіграла на виїзді з криворізьким «Гірником», повідомляє кореспондент CBN.

Господарі поля у цьому році повертаються на професійну арену і вже провели кілька контрольних зустрічей. Щодо ФК «Зірка», то це був перший матч під керівництвом Андрія Горбаня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Початок протиборства залишився за господарями, які заробили пенальті, коли Іван Рудницький зіграв рукою у штрафному майданчику. З одинадцятиметрової позначки чітко пробив Сергій Гвоздевич. Після цього криворожани провели ще кілька небезпечних атак, але на останньому рубежі «зіркових» надійно діяв Роман Льопка. А ближче до середини першого тайму у гостей почала будуватися комбінаційна гра, що дозволило створити кілька моментів. За три хвилини до перерви Збунь та Авер’янов вивели Сьомку один на один із голкіпером, й Артем свій шанс реалізував – 1:1.

У другому таймі кропивничани переважно захищалися, а також провели кілька якісних контрвипадів. У одному з епізодів 16-річний Станіслав Писарев не зміг переграти воротаря «гірників» з близької дистанції, а в іншому моменті не вистачило виконавської майстерності Кирилові Павлюку. Коли ж здавалося, що свій перший матч оновлена «Зірка» зіграє внічию, господарі провели флангову атаку з прострілом у штрафний, де не встигли зіграти на перехоплені третій воротар «зіркових» Богдан Степанцов та Ігор Лопушенко, – 2:1.

«Зірка» провела гру в такому складі: Роман Льопка (Марк Медведєв, 36; Богдан Степанцов, 61), Олександр Маткобожик (Максим Коноваленко, 46), Олександр Дугієнко (Микита Ходорченко, 46), Назар Маліновський (Ігор Лопушенко, 46), Микола Сираш (Владислав Стадник, 46), Владислав Клочан (Кирило Павлюк, 46), Іван Рудницький (Олександр Хруленко, 46), Олексій Збунь (Дмитро Касімов, 46), Максим Авер’янов (Андрій Савіцький, 46), Артем Сьомка (Михайло Боздаган’ян, 46), Данііл Кондраков (Станіслав Писарєв, 46).

Наступний матч кропивничани проведуть 6 липня о 17:00 на стадіоні «Зірка» проти кременчуцького «Кременя».

Нагадаємо, «Полтаву», яка припинила своє існування, в еліті замінить «Чорноморець», якщо це рішення ухвалять у Федерації футболу України. Клуби елітного дивізіону не проголосували за участь в наступному чемпіонаті УПЛ кропивницької «Зірки».

У матчі-відповіді за право зіграти наступного сезону в українській Прем’єр-лізі, який відбувся 27 травня в Чернігові, кропивницька «Зірка» програла і залишила елітний дивізіон українського футболу.