Проти голови сільради в Кіровоградському районі порушили кримінальну справу за перешкоджання журналістам

Перегляди: 5061

Проти голови Соколівської сільради Інни Завірюхи порушили кримінальну справу за умисне перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Про це повідомив журналіст CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

6 липня депутати Соколівської сільської ради розглядали питання виділення землі учасникам АТО. Під час голосування з цього питання голова сільради Інна Завірюха не дозволила залишитися в залі засідань кореспондентам CBN та «Акули» Олексію Горі та Аліні Катеринчук. Після цього журналісти звернулися до правоохоронців.

Старший слідчий слідчого відділення Кіровоградського районного відділення поліції, капітан поліції Богдан Голубенко порушив кримінальну справу та розпочав досудове розслідування.

Голові Соколівської сільської ради інкримінується частина 1 статті 171 Кримінального Кодексу України (Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Санкція передбачає штраф у розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.