Мерія Кропивницького не може повернути громаді зелені зони, які у 2004 році віддала в оренду

Перегляди: 1516

Міська рада Кропивницького не має підстав повернути у власність громади зелені зони, які у 2004 році віддали в оренду підприємцям.

Про це під час зустрічі з екозахисниками сьогодні, 12 липня, сказав заступник міського голови Олександр Грабенко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Якщо міська рада віддала ці ділянки, а це було в 2004 році, коли головою земельної комісії була зацікавлена людина, забрати їх уже не можна. Сказали звертатися до підприємців і домовлятися з ними, щоб вони висаджували сквери в інших місцях, але де ж їх висаджувати, якщо всі ділянки, які можна було захопити, захоплені?! Міська влада повинна стояти на захисті мешканців міста», - сказала екозахисниця Надія Паливода.

«Є виключні підстави для розривання договору. Якщо вони сплачують орендну плату, підстав для розривання договору немає», - відповів Олександр Грабенко.

Нагадаємо, сьогодні, 12 липня, на площі перед міською радою екозахисники вийшли на акцію протесту, аби зупинити незаконне, на їхню думку, знищення здорових дерев у Кропивницькому.

Останнім часом в обласному почастішали випадки знищення зелених зон, а на їхньому місці з’являються об’єкти підприємництва.