Жителі приватного сектору в Кропивницькому знову протестували проти розширення вулиці

Перегляди: 2315

Сьогодні, 16 липня, заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін зустрівся у своєму кабінеті з жителями вулиці Тютюшкіна (колишня Бабушкіна), які протестують проти її розширення.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Мосіна, в проекті передбачено сім метрів дороги, відвід води від кожного будинку, тротуар, викладений плиткою, освітлення та газони. Жителі вулиці не хочуть семиметрову вулицю, адже переживають за свої старі будинки, які не витримають активного руху транспорту.

В мерії їм обіцяють встановити знаки обмеження швидкості руху транспорту та заборони проїзду для великовагових машин. Проте люди бояться, що прийде нова влада, й обмежувачі знімуть. Ще вони дорікають, що капітальний ремонт не погодили хоча б з 51 відсотком мешканців вулиці, на якій - 86 домоволодінь.

«Дороги будуються згідно з нормативами. Ніякі заяви населення змінювати стандарти не можуть. Якщо це житлова вулиця, вона повинна бути семи метрів. Свої висновки надає Українська державна будівельна експертиза», - зазначив представник проектанта - Кіровоградського відділу комплексного проектування інституту «Укрдіпродор» Сергій Якубенко.

За словами заступника мера, якщо проект не відповідатиме нормам, його не пропустить експертиза, і капітальний ремонт не відбудеться. На це представники жителів вулиці запропонували перейменувати її на проїзд, і робити все вже за іншими будівельними нормами.

«Наступна зустріч - виїзд на місце з рулеткою та з проектантом. Починаючи від першого будинку, особисто перевірю, як розрахунки проектантів відповідають реальним розмірам», - запевнив Мосін.

Нагадаємо, жителі вулиці Семена Тютюшкіна 9 липня звернулися з листом на ім’я міського голови Кропивницького Андрія Райковича з вимогою не порушувати їхні права.