«Дніпро-Кіровоград» перейшов у режим максимальної економії хлору

Перегляди: 3465

Через зупинку підприємства «ДніпроАзот», що виробляє рідкий хлор для знезараження води, всі водоканали працюють у максимально можливому економному режимі.

Про це CBN повідомив генеральний директор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Роман Ілик.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Дійсно, є така проблема – в середині червня зупинилося підприємство "ДніпроАзот", усі водоканали працюють в максимально можливому економному режимі, – сказав він. – Близько трьох тижнів взагалі не було жодних можливих постачальників хлору, тому що стояв "ДніпроАзот", а Аульська хлорпереливна станція (Дніпропетровська область) тільки потроху роздавала залишки. Зараз з’явився один з постачальників – возить румунський хлор. Ніби вже вчора й відбулася нарада на найвищому рівні в Києві, було прийняте рішення, що "ДніпроАзот" повинен запрацювати. Чекаємо. Плюс кілька приватних структур зараз активно займаються можливістю імпорту цього реагенту з сусідніх держав, з-за кордону».

Нагадаємо, станом на 10 липня обласний центр мав тижневий запас рідкого хлору для знезараження води у зв’язку з припиненням роботи підприємства «ДніпроАзот», що виробляє цей реагент. Подібна ситуація була в Кропивницькому 2012 року.