На Кіровоградщині без телебачення залишаться 115 тисяч глядачів: що робити

Перегляди: 3014

З 1 серпня 2018 року за рішенням влади у Києві, Київській та Кіровоградській областях вимкнуть аналогове ефірне мовлення національних та місцевих телеканалів у зв’язку з міжнародними зобов’язаннями країни щодо впровадження цифрового мовлення.

Найбільш популярні телеканали - «Інтер», «НТН», «1+1», «СТБ», «Україна», «ICTV» тощо - та місцеві зникнуть з екранів телевізорів глядачів, які приймають сигнал на звичайну телевізійну антену – таких сьогодні у Кіровоградській області близько 115 тисяч, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Щоб і надалі мати змогу дивитись національні телеканали, необхідно обрати інший тип прийому сигналу. Є кілька варіантів.

Перший – можна придбати цифровий Т2-приймач, який підключається до звичайної телевізійної антени. Середня вартість приймача – 300 - 500 гривень. У більш високій якості майже по всій території України можна дивитись близько 30 телеканалів. Зараз і надалі цифрове Т2-телебачення буде безкоштовним.

Другий варіант – можна придбати новий телевізор з вбудованим Т2-приймачем. Мінімальна вартість такого телевізора становить близько 4000 гривень.

Третій – підключитись до кабельного телебачення. Це можуть зробити мешканці міст та деяких селищ міського типу. Кабельне телебачення платне, середня вартість – 50 - 150 гривень на місяць.

Четвертий – підключити інтернет-телебачення. Вартість послуги доступу до інтернету, зазвичай, становить від 60 до 200 гривень на місяць. Окремо доведеться заплатити за телевізійний пакет, який коштує від 30 до 50 гривень на місяць.

П’ятий – придбати супутникову антену. Мінімальна вартість тюнера, супутникової тарілки та встановлення цього обладнання становить 2000 - 2500 гривень. Переважна більшість тюнерів, які зараз продаються, дають змогу дивитись канали, які знаходяться у вільному доступі. Необхідно враховувати, що незабаром з метою покращення наповнення ефіру національні телеканали можуть закодувати супутниковий сигнал. Якщо це станеться, то для перегляду українських телеканалів потрібно буде придбати новий супутниковий тюнер.