У Кропивницькому триває війна за нову дорогу: заступник мера вже ходить там з рулеткою

Перегляди: 1908

Мешканці вулиці Тютюшкіна наполягають на тому, що їм потрібна нова дорога, але шестиметрова.

Свою думку вони висловили заступнику міського голови Олександру Мосіну, який завітав сьогодні, 19 липня, до них на вулицю, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Заступник мера власноруч міряв рулеткою відстані й пояснював людям, де буде тротуар, скільки місця займе газон, якими будуть дорога і під'їзди до будинку, освітлення, що буде з люками та вигрібними ямами.

Думки самих жителів про будівництво дороги розділилися. Розгорілася бурхлива дискусія, в якій кожна зі сторін доводила свою правоту.

Жителі одного кварталу згодні на нову семиметрову дорогу, аби привели все в порядок.

«Мене все влаштовує. Я за дорогу двома руками. Взимку ми у воді тонемо, тут же ніхто сніг не прибирає. А так у нас все буде чистенько. Я віджила своє, але тут живуть ще мої внуки і діти», - розповіла мешканка Тютюшкіна, 44, Діна.

З нею не згодні люди, що живуть у наступному кварталі. Вони вважають за краще залишитися без дороги, але з цілими будинками.

«Європейський рівень нам обіцяють, я сумніваюся. Ми згодні на шість метрів. Якщо дорога буде ширше, піде вантажний транспорт. Наші будинки просто впадуть. У нас немає коштів будувати нові. Хочуть пустити вантажний транспорт і маршрутки. Це недопустимо», - висловила свою думку Олена Губаренко.

Люди написали заяву на ім'я міського голови Андрія Райковича з проханням зробити їм шестиметрову дорогу. Під заявою підписалися представники 76 з 85 будинків, розташованих на вулиці.

Олександр Мосін вважає, що в питання втрутилася політика. На його думку, до людей донесли «неякісну інформацію».

«Я взяв рулетку для того, щоб мешканці вулиці на прикладі конкретного обійстя побачили, яким чином протягатиме дорога, а потім прийняли рішення. Єдине, що хочу додати, що підбурені люди, які не розуміють, що таке благоустрій, якість і класна дорога, не отримають її і залишаться жити в таких умовах. Якщо буде здоровий глузд - ми побудуємо, якщо ні - ці кошти переведуть на інший об'єкт», - зазначив Мосін.

Нагадаємо, 16 липня заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін зустрівся у своєму кабінеті з жителями вулиці Тютюшкіна (колишня Бабушкіна), які протестують проти її розширення. Ініціативну групу містян очолював Олександр Крившенко.

«Наступна зустріч – виїзд на місце з рулеткою та з проектантом. Починаючи від першого будинку, особисто перевірю, як розрахунки проектантів відповідають реальним розмірам», – запевнив Мосін.

9 липня жителі вулиці Тютюшкіна звернулися з листом на ім’я міського голови Кропивницького Андрія Райковича з вимогою не порушувати їхні права. Люди вважають, що вібрація від проїзду великовантажних авто руйнуватиме їхні будинки.

За даними ЗМІ, жителів вулиці Тютюшкіна до протестів підбурює колишній кандидат у депутати міської ради Кропивницького від «Батьківщини» Олександр Крившенко.