Держтрансбезпека розпочала перевірку транспорту, який перевозить кропиваничан

Перегляди: 767

З початку року на дорогах Кіровоградщини сталося 27 дорожньо-транспортних пригод за участю ліцензованого для перевезення людей транспорту.

Про це на зустрічі з представниками транспортних підприємств у мерії Кропивницького розповів начальник управління Держтрансбезпеки в Кіровоградській області Олександр Кукуленко сьогодні, 25 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він зазначив, що управління створило дві додаткові мобільні групи з перевірки, які працюють у цілодобовому режимі. За два дні представники Держтрансбезпеки перевірили 167 автобусів, які проводили нерегулярні пасажирські перевезення. У 19 випадках виявилося, що у водіїв відсутні дозвільні документи, страховки, договори тощо.

Кукуленко закликав керівників транспортних підприємств приділяти особливу увагу не тільки технічному, санітарному стану машин, наявності всіх необхідних документів, а й здоров'ю водіїв.

«Наша проблема в чому? Перш за все в порушенні режиму праці», - зазначив Кукуленко і нагадав, що якщо рейс виконується на відстань більше 1500 км, повинні бути два водії.

Нагадаємо, міський голова Кропивницького Андрій Райкович наголосив, що у містян – багато претензій до санітарного стану маршруток, а у влади – до дотримання законодавства про працю.

В рамках операції «Перевізник», яка стартувала в області 23 липня, на Кіровоградщині на сьогоднішній день перевірили 3204 транспортні засоби і виявили 738 порушень.