На Кіровоградщині відремонтували ще одну дорогу (ФОТО)

Перегляди: 2582

До села Вищі Верещаки Олександрівського району за кошти Державного дорожнього фонду відремонтували дорогу місцевого значення.

Якість робіт перевірив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко сьогодні, 25 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Протяжність дороги «Любомирка – Вищі Верещаки» (вихід на Н-01), згідно з проектом, становить півкілометра. Втім, тамтешні фермери допомогли її збільшити майже вдвічі. Вартість становила майже півтора мільйона гривень.

На дорозі влаштували вирівнюючий шар покриття з чорного щебеню, уклали верхній шар покриття дрібнозернистою асфальтобетонною сумішшю.

Роботи на цьому об’єкті стартували тиждень тому. За кілька днів вони мають завершитися. Лишиться тільки облаштування узбіч.

За словами заступника директора департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Олександра Воропаєва, Олександрівський район отримав на середній поточний ремонт доріг майже 10 мільйонів гривень. Заплановано відремонтувати шість відрізків доріг.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко зазначив, що в області вперше за багато років відремонтують більше ста кілометрів місцевих доріг.

«Це дороги, які з’єднують районні центри із селами, – наголосив він. – На ці заходи ми отримали 380 мільйонів гривень. Частину з них використаємо на утримання доріг взимку та ямковий ремонт. Тому продовжуємо ремонти не тільки на державних дорогах, а й турбуємося, щоб діти з сіл могли безпечно дістатися навчальних закладів, а медична допомога – швидко доїхати у будь-який населений пункт. Основний обсяг робіт на місцевих дорогах пройде у серпні - вересні. А у жовтні ми вже будемо готові прозвітувати про стовідсоткове виконання планів на цей рік».

Окрім Олександрівського, одночасно роботи стартували ще у восьми районах області.