У лабцентрі нічого не чули про масове отруєння водою з водопроводу на Кіровоградщині

Перегляди: 1879

Жодного повідомлення про погіршення стану здоров’я людей у Світловодську чи будь-якому іншому населеному пункті, які використовують водопровідну воду, до обласного лабораторного центру не надходило.

Про це CBN поінформувала виконуюча обов’язки директора Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Надія Оперчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Згідно з чинним законодавством, стосовно будь-якого отруєння, з приводу якого людина звертається за медичною допомогою до лікувального закладу, чи це гостра гастро- чи кишкова інфекція, особливо пов’язана з водою, подається екстрене повідомлення, – зазначила вона. – Екстрене, тобто позачергове. До нас, до лабораторного центру. Згідно з останнім засіданням ТЕБ та НС при облдержадміністрації, на лабораторний центр особисто на мене як на виконуючу обов’язки директора покладено відповідальність за сувору реєстрацію випадків кишкових інфекцій по всій області. Зі Світловодська жодного екстреного повідомлення про те, що люди там зверталися до лікувальних установ з кишковими інфекціями з приводу води, не було».

Водночас ще один житель Світловодська Сергій (за його проханням прізвище не публікуємо) розповів CBN, що також вважає: проблема у якості води з водогону «Дніпро-Кіровоград».

«Мене теж підкосило на два дні, – повідомив він. – Була температура 37,3, яка трималася, і сильний розлад шлунка, який супроводжувався ріжучими болями від шлунку до паху. Коли купував ліки в аптеці, то аптекарка сказала, що в п'ятницю з водопроводу текла технічна вода і звернень в аптеку з такими ж симптомами, як у мене, було багато».

Офіційно до лікарні світловодчанин не звертався. «Знайома працює в лікарні, призначила мені Регидрон і Левоміцетин, пити багато рідини», – зазначив чоловік.

З представниками ОКВП «Дніпро-Кіровоград» зв’язатися поки не вдається.

Нагадаємо, жителька Світловодська Віра Ярош заявила про різке погіршення стану здоров’я її родини та в сім’ях родичів, на їхню думку, це – через стан водопровідної води.