Кропивничани подали більше півсотні проектів до «Громадського бюджету»

Перегляди: 934

В обласному центрі містяни подали 64 проекти для участі у програмі «Громадський бюджет», повідомив директор департаменту - начальник управління економіки міськради Андрій Паливода сьогодні, 31 липня, передає кореспондент CBN.

«На участь у «Громадському бюджеті-2019» подали 64 проекти на загальну суму 14 мільйонів 650 тисяч гривень. З них дев’ять проектів у категорії великі, 50 - малі і п’ять - соціальні. Після розгляду комісією до участі допустили шість великих, 44 малих і чотири соціальні», - сказав він.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На реалізацію проектів у бюджеті передбачили п'ять мільйонів гривень.

«На великі - 50% від усього бюджету, тобто два мільйони 500 тисяч гривень. На малі - 40%, а саме два мільйони. І на категорію соціальні - 10% - 500 тисяч гривень», - уточнив посадовець.

Більшість проектів передбачають встановлення спортивних або ігрових майданчиків, однак є і нестандартні проекти.

«Серед нестандартних - «Смарт-освіта» - створення пересувної лабораторії для навчання дітей, «Студія «Вікно можливостей» - навчання молоді з інвалідністю комп'ютерним технологіям», - розповів Андрій Паливода.

У минулорічному конкурсі перемогли 27 проектів, які зараз успішно втілюються в життя. Наприклад, інформаційно-туристичні вказівники, арт-інсталяції Umbrella Sky, дитячий майданчик та спортивна зала для занять лікувальною фізкультурою в Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю.