Головний спецінспектор Кропивницького прокоментував ситуацію із розлиттям невідомої речовини на 101-му мікрорайоні

Перегляди: 1258

У разі надзвичайних подій або таких, що становлять потенційну загрозу безпеці громадян, служби повинні працювати більш злагоджено, випадок із розлиттям невідомої речовини на сміттєвому майданчику 101-го мікрорайону доводить, що наразі ще є над чим працювати.

На цьому у коментарі CBN наголосив начальник спеціалізованої інспекції Кропивницького Андрій Максюта.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Про надзвичайну ситуацію, яка склалася в житловому масиві на вулиці Попова на 101 мікрорайоні, мені повідомила в соціальній мережі місцева жителька, – коментує начальник спецінспекції. – Повідомила як до останньої, за її словами, інстанції. Тому що ніхто не відреагував на повідомлення від громадськості до У ДСНС та поліції, що на контейнерний майданчик поруч з житловим будинком невідомий громадянин викинув каністри з невідомою речовиною».

За словами Максюти, частково ємності були пошкоджені, тому з них витікала невідома речовина. Залило територію контейнерного майданчика. Це сталося в середу, 25 липня. Громадяни забили на сполох у п’ятницю, коли почули неприємні запахи.

У п’ятницю люди викликали поліцію і бійців ДСНС. Близько 13:00 години приїхала пожежна машина. Полили місце, на яке вказали громадяни. Поліція приїхала аж увечері, хоча її викликали також близько 13:00. У суботу їдкий запах лише підсилився.

«У неділю мені повідомила громадянка, що більше немає нікому діла, а ситуація погіршується – у дітей болить горло, у всіх задишка і симптоми, як при ангіні, – зазначає Максюта. – Люди боялися відкрити вікна. До того ж, поряд з контейнерним знаходиться дитячий ігровий майданчик, і люди почали боятися за життя та здоров’я своїх дітей. Поліція не повідомила місцеву виконавчу владу, не повідомила також і У ДСНС. Ніхто з керівників міста та структурних підрозділів, відповідальних за напрямки ЖКГ, не знав про цю ситуацію. Я особисто зв’язувався з керівництвом У ДСНС в області, лабораторного центру, управління Держпродспоживслужби та скоординував їхню роботу. Вони виїжджали на місце та взяли на аналіз зразки з місця розлиття цієї невідомої токсичної речовини. Я б не хотів завчасно розвішувати якісь ярлики стихійного лиха, але б мені хотілося, щоб у подальшому служби міста працювали більш злагоджено, більш скоординовано. У подібних випадках – це життя та здоров’я громадян».

Нагадаємо, у Кропивницькому викинули до сміттєвих контейнерів на вул. Космонавта Попова, 4, каністри з невідомою речовиною з різким запахом. Згодом мешканці прилеглих будинків відчули погіршення здоров’я.