Райкович – Кокуленку: Анархії в місті не буде

Перегляди: 1281

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович заявив Олегу Кокуленку, Ігорю Козубу та іншим активістам, які вимагають припинення будівництва торгового павільйону «Ятрань» біля магазину «Мелодія», що роботи ведуться у законному полі, під час зустрічі сьогодні, 2 серпня, передає CBN.

«У «Ятрані» є дозвіл на будівництво. Є законодавче поле. Я вам чітко сказав: я очільник цього міста. Якщо «Ятрань» порушує правила містобудування, вони повинні бути за це наказані. Якщо вони мають дозвіл, у законний спосіб повинні закінчити будівництво об’єкта. По-іншому не буде. Не буде анархії і диктатури пролетаріату або іншої диктатури. Ми будуємо демократичне суспільство», – наголосив Райкович і додав, як міський голова не може втручатися у розвиток фірмової торгівлі легальних підприємств.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Водночас мер нагадав активістам, що давно не керує «Ятранню».

«Я залишив підприємство на колектив працелюбних, порядних людей... Це не значить, що об нього можна ноги витирати і рушити все, що робиться. У тому числі і тут – в місці, про яке ви говорите», – заявив він.

Як повідомляло CBN, на м'ясокомбінаті працює більше 1600 кропивничан, а ще 600 - в системі фірмового продажу. «Ятрань» здійснює свою роботу в законодавчому полі: люди отримують легальну зарплату і повний соцпакет, а місто і держава - податки. Так, у минулому році підприємство заплатило 97,6 мільйона гривень податків.

Підприємство має усі дозвільні документи на будівництво фірмового павільйону, які отримало ще у 2011 році.