На Кіровоградщині знайшли альтернативу рідкому хлору для знезараження води

Перегляди: 1341

Керівництво області вважає, що область не повинна бути залежною від роботи єдиного в Україні підприємства з виробництва рідкого хлору.

Про це на прес-конференції в прес-центрі CBN сьогодні, 3 серпня, заявив перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він нагадав, що у липні через зупинку роботи «Дніпроазот» водоканали у всій країні опинилися під загрозою залишитися без засобів для знезараження води. Та владі спільно з ОКВП «Дніпро-Кіровоград» вдалося зробити так, що споживачі не відчули цієї кризи. Кіровоградщина закупала рідкий хлор румунського виробництва.

«Та ми чітко розуміли, що поряд із системою очищення рідким хлором повинна бути альтернативна можливість. Наприклад, гіпохлорид натрію, який діє таким же чином, як і рідкий хлор», - зазначив Коваленко.

Наразі рідкий хлор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» використовує лише на етапі підготовки дніпровської води. Водоканали чотирьох міст обласного значення вже користуються гіпохлоридом натрію.

Нагадаємо, на Кіровоградщині розпочалася реалізація українсько-литовського проекту з розробки та встановлення системи автоматизації й диспетчерського контролю на ОКВП «Дніпро-Кіровоград».