«Отруйна» речовина, яку розлили в Кропивницькому, виявилася ліками для курей

Перегляди: 1066

Речовина, яку розлили на вулиці Космонавта Попова в обласному центрі, виявилася ліками для курей.

Про це заявив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Олексій Гненний на прес-конференції сьогодні, 7 серпня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«ДСНС, лабораторний центр провели дослідження рідини – отруйних речовин не виявили. Ця речовина – це "Креоліт", чи "Крезол", - сказав Гненний. - Раніше її використовували для лікування птахів, дезінфекції приміщення, де вони знаходились. Також колись дезінфікували вокзали. Її можна купити в аптеках у невеликих об’ємах. Але на Попова речовина була у каністрах, ймовірно, збереглася ще з радянських часів. Власник виніс її до сміттєвих баків, хтось зачепив одну з каністр, вона перекинулась, потім її викинули у контейнер, і звідти вона витікала на землю. Ця речовина має дуже специфічний запах, тому і викликала таке занепокоєння у людей».

Посадовець також додав, що «станом на 3 серпня, щоб остаточно прибрати запах, верхній шар ґрунту зняли і засипали відсівом».

Нагадаємо, у Кропивницькому викинули до сміттєвих контейнерів на вулиці Космонавта Попова, 4, каністри з невідомою речовиною з різким запахом. Згодом мешканці прилеглих будинків заявили, що відчули погіршення здоров’я.