Музей Сухомлинського планують передати до обласної комунальної власності

Перегляди: 831

Державний педагогічно-меморіальний музей Василя Сухомлинського в селищі Павлиш Онуфріївському районі планують передати до обласної комунальної власності.

Про це повідомив перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко під час інспектування будівельно-монтажних робіт сьогодні, 8 серпня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми готові взяти музей у власність, – сказав Сергій Коваленко, – і далі тоді мати його як музей у системі музеїв, в системі галузі культури. Це дасть неймовірно великий поштовх для того, щоб експозиція розвивалася і відбувалась реклама не від ювілею до ювілею, а постійно, як це робиться в краєзнавчому музеї, в художньому, як це роблять інші музеї. Зрозуміло, що цей музей відноситься як до культури, так і до освіти, але фактично межу знайти важко. Тому тепер винятково все залежить від позиції районної влади – районної ради, районної державної адміністрації – у вигляді відповідного рішення про надання квоти про передачу до обласної комунальної власності. У випадку, коли таке рішення буде, музей ляже в туристичні маршрути, які можна буде реалізовувати, оскільки на цей час музей знаходиться в ізоляції. Це дасть неймовірний поштовх до руху. Це мрія Ольги Василівни (дочки Василя Сухомлинського – CBN)».

Нагадаємо, в Онуфріївському районі повним ходом готуються до відзначення 100-річчя з дня народження видатного педагога Василя Сухомлинського.