Соколівська ОТГ увійшла в ТОП-15 найбільш фінансово спроможних громад в Україні

Перегляди: 960

Соколівська громада є однією з найпотужніших в області і входить в число найбільш фінансово спроможних громад в Україні.

Про це сьогодні, 13 серпня, на нараді з керівниками структурних підрозділів ОДА розповів керівник Кіровоградського центру розвитку місцевого самоврядування Олег Яременко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Яременка, завдяки об’єднанню в усіх громадах Кіровоградщини значно збільшились надходження до бюджетів, а власні доходи на одного жителя збільшилися від двох до п’яти разів.

За неповні два роки в Соколівській ОТГ з'явився перший серед громад області «Центр адміністративних та соціальних послуг», в якому надають 67 адміністративних послуг та 23 послуги соціального спрямування. На його створення громада витратила більше трьох мільйонів гривень.

Адміністрація громади проводить процедуру закупівлі для придбання станції для оформлення паспортів у вигляді ID-картки та біометричних - для виїзду за кордон.

На території ОТГ почали будувати новий фельдшерський пункт, на який разом з придбанням обладнання витратять до двох мільйонів гривень.

У планах - будівництво сучасного дитячого садочка, зазначив Олег Яременко.

За словами голови Соколівської сільради Інни Завірюхи, на фінансову спроможність ОТГ впливає як територіальна близкість до обласного центру, так і наявність великої кількості дрібних, середніх та великих підприємств.

«60 відсотків податку на прибуток підприємств залишається в громаді після об'єднання. Бюджет минулого року становив 43 мільйона гривень, цього року в планах отримати до 53 мільйонів», - розповіла Інна Завірюха.

Нагадаємо, у Новоукраїнській ОТГ на занедбаних територіях будують сонячні електростанції.