У Новоукраїнській ОТГ на занедбаних територіях будують сонячні електростанції

Перегляди: 1325

Кожна територіальна громада, створена в області, має свій напрямок розвитку - від відновлення інфраструктури, ремонту доріг, забезпечення належних умов для надання конкурентної освіти, доступної та якісної медицини до енергозбереження.

Про це сьогодні, 13 серпня, на нараді з керівниками структурних підрозділів ОДА розповів керівник Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування Олег Яременко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Новоукраїнська об’єднана територіальна громада провела аукціон так званих занедбаних територій, виставивши на нього дев'ять ділянок. Чотири з них місцевий бізнесмен взяв у оренду, щоб перетворити на мінітехнопарк.

Сонячні батареї встановили на території колишнього сміттєзвалища. ОТГ отримує податок від оренди землі, а підприємець продає державі електроенергію за «зеленим» тарифом.

Мова йде про ТОВ «Ліз–Маш», яке займається виготовленням та встановленням сонячних батарей у приватних домоволодіннях та на підприємствах.

Також громада вкладає кошти в розвиток інфраструктури.

Нагадаємо, олександрієць Олександр Федосов встановив у дворі свого батька сонячну електростанцію.